Viktigt med läkarundersökning via arbetsgivaren

läkarundersökning

Tänk på det: Vi spenderar mer tid jobbet än vad vi gör i våra hem. Det betyder att du lägger mer energi på att utföra dina arbetsuppgifter än på att ta hand om dig själv och din familj.

För att det ska kunna fortsätta – och för att du inte ska vara helt slutkörd vid pensionen – behöver din kropp och ditt huvud kontinuerligt underhåll, precis som datorerna eller maskinerna du arbetar med. Problemet är bara att väldigt få arbetsgivare faktiskt lever efter den devisen.

Att arbetsmiljön och företagspolicys är genomtänkta utefter en hälsosynpunkt är a och o. Arbetsgivaren besitter ansvaret att förebygga och bibehålla just detta – hur ser det ut där du jobbar? Blir ni erbjudna läkarundersökningar? Rehabilitering? Hur ligger det till med ergonomin? Sådant är direkt avgörande för hur personalen mår men precis lika avgörande för hur företaget mår.

Bättre hälsa – bättre resultat

Något så enkelt som en läkarundersökning bidrar till att på kort sikt – och i det långa loppet – öka arbetsmoralen och prestationen hos varje enskild individ och hos företaget i stort. Detta är något som behöver upprätthållas och ingen engångsföreteelse.

Det finns vårdmottagningar som är helt specialiserade på precis detta. Wallberghälsan i södra Stockholm har lång erfarenhet inom hälsovård i allmänhet och företagshälsovård i synnerhet. Något som många företag genom åren redan förstått och agerat på.

Så påminn din arbetsgivare (om du inte själv är chefen förstås) att faktiskt ta kontakt med en sjukvårdare som Wallberghälsan. Det kommer leda till ett mycket friskare och gladare team än vad en fredagsfika någonsin kan göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *