Viktigt med första hjälpen kurs

Vi vet aldrig när eller om vi kommer hamna i en situation där vi kan tänkas behöva rädda en annan människas liv. Eller i alla fall försöka och ge bästa tänkbara hjälp för att hålla någon vid liv. Det är ingenting någon vill föreställa sig men kanske desto bättre att känna sig väl förberedd om någonting oväntat väl inträffar.

Vet du vad som krävs?

Gissningsvis är det få som vet vad som väl krävs och som måste göras om en annan människa tappar medvetandet eller slutar andas. Hur många kompressioner är det som behövs? Vad på kroppen skulle man hålla händerna? Frågorna kan vara många och bli överväldigande om man ställs inför en nödsituation. Genom att gå en första hjälpen kurs för man tydligt visat och förklarat för hur man skall gå tillväga. Övning sker på dockor med utbildade instruktörer och alla som deltar får möjlighet att testa och öva. Många har någon gång gått en kurs och kanske kommer ihåg delar men det är faktiskt viktigt att gå ofta då det är lätt att glömma av då (förhoppningsvis) kunskaperna inte behöver användas. Kunskap är en färskvara och behöver påminnelse för att kommas ihåg.

Grupp eller individuellt

Många aktörer på marknaden erbjuder gruppkurser och individuella kurser. Populärt att köra det gemensamt med företaget eller arbetsgruppen för att inkludera alla och skapa sammanhållning. Utbildning kan ges både i hur man räddar vuxna som barn, då det skiljer sig en aning beroende på storlek och utveckling.

Kunskap räddar liv

Genom att säkerställa att din arbetsplats är förberedd kan ni tillsammans rädda liv. Både på företaget eller som privatperson i övriga livet om situation skulle uppstå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *