Välj rätt mekanisk verkstad

Tillverkande industrier har stått för en stor del av Sveriges framgång genom åren. Under de senaste decennierna har konkurrensen från utlandet ökat trycket på svensk industri men fortsatt har vi många mekaniska verkstäder i landet som står för mycket tillverkning.

Beroende var man som företag befinner sig och vad man behöver tillverkat ställs olika typer av krav. Detta är en viktig del i hur man kan resonera kring val av mekanisk verkstad. De flesta mekaniska verkstäder runt om i landet är specialiserade på specifika branscher eller produkter. Exempel är fordonsindustrin som många olika verkstäder levererar till. Vissa är inriktade på små eller stora serier eller avancerade detaljer.

Tillgänglighet och service kan också vara en viktig del. Är det stora serier eller avancerade detaljer kan det vara nödvändigt att det faktiskt är möjligt att träffas och gå igenom delar tillsammans. Det brukar löna sig i längden för att undvika fel istället för att exempelvis välja en billigare leverantör utomlands. Service kan i många fall vara avgörande för att samarbetet med en ny leverantör ska bli lycka. Som beställare måste man veta att man kan lita på sin leverantör och att nödlösningar kan ordnas om något hastigt dyker upp.

Om det är möjligt att få ta del av referenser kring liknande projekt är det alltid positivt. Det visar alltid på en god vilja från leverantören och att de kan vara tillmötesgående. Självklart spelar pris roll och finns det möjlighet att ha en lägre inledande dialog innan val måste göras kan det underlätta för att hitta en prisbild som passar båda parter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *