Utan fjädrar ingen gräsklippare

fjädertillverkare fjädertillverkning

Fjädertillverkning har länge utgjort en viktig del på vår industriella marknad. Stålfjädrar, såväl standard som anpassade, hittas i allt från gräsklippare till ventiler till dörrlås och det är ingen överdrift att säga att vår vardag hade sett annorlunda ut utan fjädertillverkning.

Tryckfjädern är antagligen den mest frekvent använda fjädern, som förekommer i våra gräsklippare, våra pumpar, våra separatorer och i många fler maskiner och prylar vi använder på daglig basis. Men med tanke på teknikutvecklingens ökande takt är det viktigt med fler alternativ. Vid mer rationell tillverkning är det vridfjäder som gäller.

Vridfjädrar används i en mängd olika produkter som till exempel tänger, rullgardiner och bälteslås och tillverkar oftast i vanligt fjäderstål, rostfritt fjäderstål samt specialmaterial som till exempel Inconel, Nimonic och titan. Vridfjädrar kan vara både höger- eller vänsterlindade fjädrar vilket öppnar upp för en mängd olika användningsområden. Vridfjädern ger en viss kraft vid en viss vinkel och kan exempelvis med fördel användas som ryggstödsfjäder i en stol.

Över 70 års erfarenhet inom fjädertillverkning

Inte alla har möjlighet att tillverka unika och avancerade produkter med hög kvalité. Noggrannhet och erfarenhet är nyckelord inom fjädertillverkning och inte många tar hänsyn till detta i större utsträckning än Meconet.

I över 70 år har Meconet tillverkat fjädrar av alla möjliga sorter och idag är företaget en av Sveriges ledande i branschen. Med ett stort och varierat sortiment, med över 8000 fjäderprodukter som inkluderar allt från tryckfjädrar till vridfjädrar, är Meconet ett självklart val för kunder som letar efter standardfjädrar på kort varsel. Behövs specialanpassade lösningar efter unika kundbehov så sköter Meconet även det. Vridfjädrar kan anpassas efter kundens ritningar och Meconet hjälper till med hela kedjan, från design och beräkningar till produktioner och slutligen montering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *