Tips inför ett snyggt yttre med fräscha fönster

fönsterrenovering

Dags att måla om fönstrena där hemma, eller kanske kontorets gamla slitna fönster? När de börjar se slitna ut, får spricker eller på något sätt börjar falla sönder, då är det dags för en fönsterrenovering. Även fönstren åldras och de ska stå ut med en hel del väder, precis som allt annat i en fastighet, därför krävs underhållning. Men vad bör man veta om innan man drar igång ett renoveringsprojekt av fönster? Vi tipsar om några enkla saker.

Att tänka på inför fönsterrenovering

När man ska renovera, oavsett om det rör fönster-, fasad- eller takrenoveringar, är det en mängd beslut som ska tas. Man ska välja vision, material, tekniska lösningar och entreprenad. Det första beslutet ska därför vara en partner som kan guida er genom alla stegen, en partner som inger förtroende och som man kan lita på.

Och för att du ska kunna lita på den entreprenad du beställer av behöver du dels hitta någon som verkar kompetent i det hen gör. Detta visar sig vanligtvis i processen. Alltså från steg ett, då man skickar offertförfrågan, ända fram till sista steget i processen: slutbesiktningen. Leta efter någon som har en bestämd process i sin arbetsmetod för att skapa trygghet för kunderna.

Efter din offertförfrågan ska entreprenaden ge dig en offert och prisförslag. När ni är överens påbörjas och skapas en projektplan. Därefter är det dags för arbetet i enlighet med tidplan. När allt sedan är färdigt ska en slutbesiktning genomföras. Då redovisas allt som ingått i arbetet för dig, där du får bekräftelse på om allt gått enligt plan och pris.

Andra saker som är viktiga att tänka på är:

  1. Ta din tid inför besluten. Fönsterrenovering ska vara roligt och det kostar dig trots allt några slantar. Att ta sig tid för att välja rätt är bara en bra sak.
  2. Välj glas för både estetik och funktion. Kanske funkar en typ av glas bättre i vissa fönster och andra typer i andra. Ångrar du dig är det lättare att byta ut några än allihopa. Dessutom finns det en mängd olika glas som är till för funktion. Exempelvis kulturmärkta, energiglas, bullerfria glas och säkerhetsglas.
  3. Tänk mindre på pris och mer på funktion. Har fönsterglasen bra funktioner kommer detta förmodligen att sänka kostnaderna i längden, även om du kanske får lägga lite mer i början. Det gynnar dig att prioritera funktion.
  4.   Missa inte ROT-avdraget. På så sätt kan du betala betydligt mindre än totalsumman från början. Kanske kan du göra en mer omfattande fönsterrenovering med hjälp av det?

Genomför din fönsterrenovering på rätt sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *