Sylvass rekrytering av nyckelroller med rekryteringsbyrå

Vid rekrytering av chefer eller andra viktiga nyckelpersoner är fallgroparna otaliga där en felrekrytering kan innebära förlorat kapital och i vissa fall personligt lidande. “Rätt person på rätt plats” är ett uttryck vi alla är bekanta med, och enklare än så kan det ju inte bli. Eller?

Majoriteten av alla företag har vid något tillfälle rekryterat en person som sedan har visat sig inte alls fungera för den tjänsten. Många gånger visar det sig att de anställda hade på känn att det inte stämde. Trots detta vill företagen som har gått igenom rekryteringsprocessens samtliga led inget hellre än att sätta punkt och uppmärksammar därmed inte varningssignalerna.

Än mer kostsamt och tidskrävande blir det att återupprepa en rekryteringsprocess när det handlar en så pass viktig och avgörande nyckelroll som chefen inom ett bolag. Men var ligger då de största riskerna? Vad kan man bli mer uppmärksam på? Vad är nödvändigt att ha beaktning? Det är mycket att tänka på och det är minst lika många element att ta hänsyn till vid en lyckad rekrytering.

En misslyckad rekrytering beror ofta på samma sak – man har tittat för mycket på den erfarenhet och kompetens som finns registrerat i CV:t och för lite på hur väl personligheten i fråga skulle passa in i företagskulturen eller teamet.  

Dreamwork är en rekryterings- och bemanningsbyrå som gjort sig renommerade inom många branschområden för sitt starka engagemang om att hitta rätt personlighet för positionen och företaget.

De har en stark filosofi om att det är människor som skapar affärernas framgång och att det är vad som stimulerar företagets utveckling. Genom att ta hjälp av Dreamwork är det möjligt att aktivt minska riskerna för återkommande anställningsmissar vid rekrytering.

Ska ni rekrytera chef eller någon annan viktigt nyckelroll inom bolaget kan ni läsa mer om Dreamwork här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *