Swish anpassas till näthandeln

I början av november lanseras en specialversion av den populära betalningsappen Swish, som idag främst används för att förlytta pengar mellan olika konton. Den nya versionen kommer att vara anpassad för e-handlare och ska göra det enklare att betala med appen även när det gäller köp via nätet

I dagsläget är det Klarna med tjänsten Checkout som är det ledande betalningslösningen i den svenska e-handeln. Nu kommer även Swish att integreras i Checkouts betalningslösningar vilket kommer ge kunden möjlighet att välja Swish som betalningsalternativ hos e-handlare som använder Klarnas Checkout.

Swish har snabbt blivit en populär betalningsalternativ i Sverige. Nästintill hälften av den svenska befolkningen står idag registrerade som användare och 400 svenska nätbutiker använder idag Swish för att ta emot betalningar från kunder. Den nya versionen kommer med stor sannolikhet att öka användandet vilket kan komma att få en stor effekt på den svenska näthandeln.
Bortsett från Klarnas Checkout kommer även ett nytt betalningsalternativ att integrera Swish som betalningsalternativ. I höst kommer Getswish att ge e-handlare möjlighet att integrera tjänsten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *