Att försäkra sig mot väntan

Sjukvårdsförsäkring Gävle

Gillar du att så i långa köer? Du vet de där som sakta, sakta ringlar sig fram och som helt plötsligt verkar stå stilla. I en evighet. Nej, vem gör väl det. Och ingen, och jag menar verkligen INGEN, gillar de som tränger sig före i kön med en ursäkt om få varor i korgen, brådskande möten eller barn som ska hämtas på förskolan. Själva står vi kvar där, trampandes på ställen med ett stelt leende och en invärtes stress. Det vi alla däremot älskar, det är när kön helt plötsligt blir kortare. När någon tar ett steg åt sidan och lämnar kön. När en till kassa öppnar och halva kön försvinner dit. När vår väntetid blir kortare, fler får hjälp fortare och vi kan ta ett stort kliv framåt.

Sjukvårdsförsäkring ger kortare köer

Precis så kan man säga att det fungerar med en sjukvårdsförsäkring. Den innebär att någon lämnar plats i kön för de som behöver den bättre. Den innebär snabbare vård, kortare väntetider och ett samhälle som hinner med fler patienter. För den som har ett eget litet företag kan den innebära precis allt om olyckan är framme. För vem ser till att uppdragen blir utförda och pengarna rullar in om man själv inte kan jobba i sitt enmansföretag?

När kliniken kommer närmre

Under många år var privat sjukvård endast något som fanns i storstäderna och för de som själva hade råd att bekosta behandlingen. Men idag blir det allt vanligare att arbetsgivare tecknar sjukvårdsförsäkringar åt sina anställda och att företagarna ser till att vara skyddade. Detta medför även att det finns möjlighet för privata vårdkliniker att öppna runt om i landet. Det blir mer lättillgängligt för alla, väntetiderna minskar och man kan till och med själv påverka vilken dag och tid man får vård.

Och erkänn att det faktiskt är en rätt häftig känsla att även vara den som helt plötsligt ger upp, tar ett steg åt sidan och lämnar plats åt någon annan i kön. Någon som kanske inte har en sjukvårdsförsäkring som de kan förlita sig på och som drar en lättnadens suck åt att plötsligt kunna ta ett stort kliv framåt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *