Så lyckas du med din e-handel utomlands

Att köpa varor och tjänster på nätet har aldrig varit så populärt som nu. Fler och fler butiker som hittills bara funnits i fysiska versioner öppnar upp för e-handel i större utsträckning eftersom det är där kunderna finns – dygnet runt, oavsett plats. Tack vare e-handel är det lätt för kunden att hitta rätt från början och du har utrymme att presentera produkterna på ett annat sätt ihop med inspirerande redaktionellt innehåll och guider. Dessutom har du möjlighet att gå från lokal till internationell på nolltid och därigenom utöka din målgrupp enormt.

För att en webbshop ska kunna lyckas internationellt är det viktigt att den finns på engelska, antingen som sajtspråk eller som val i en språkfunktion (men undvik givetvis Google Translate). Du kanske själv känner igen att du så att säga, vänt i dörren när du hamnat på en webbshop med ett obegripligt språk utan att kunna välja engelska som språk. Det blir svårt för kunden att hitta rätt, för att inte tala om att genomföra köpet så se till att din sida erbjuder åtminstone engelska men gärna fler språk också där det tydligt framgår var språkväljaren finns.

Det här i kombination med tydliga och bra produktbilder gör din sajt mer attraktiv och öppnar ett intresse för dina varor. Du bör också lägga till flera valutor till din e-handel, dels för att kommunicera den internationella framtoningen men också för att göra det enklare för kunderna att få en uppfattning om priserna. Euro, SEK, dollar och pund är bra alternativ som de flesta kan använda för att översätta till sin egen valuta om det skulle vara någon annan än dessa fyra.

För att internationella kunder ska vilja genomföra köpet till sist krävs det att du erbjuder smarta och säkra betalningslösningar. Kortbetalningar är alltid ett bra alternativ, men det kan vara bra att erbjuda någon annan lösning också, till exempel PayPal. Det är oftast ett smidigare alternativ för den som har ett PayPal-konto. En stor konkurrensfördel är att erbjuda fria frakter, men kom ihåg att dessa också slukar marginaler. Ett alternativ är att erbjuda fri frakt över en viss summa, något som också uppmuntrar till mer shopping. Tänk också på att varje marknad är unik, och den marknadsföring och fraktlösning som fungerar i ett land kanske inte alls passar för ett annat land så studera dina marknader noga.

De riktigt lyckade e-handelssajterna har lättnavigerade sajter som är utvecklade på konsumentens villkor med tydliga menyer, flera språk och fina bilder med inspirerande innehåll. Ta reda på vad man vill veta när man surfar in som konsument och förankra det i verkligheten. Var inte rädd för att prova nya saker, det gör att din e-handel har potential att utvecklas snabbare och du lär dig vad som fungerar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *