Från design till produktion – helhetslösningar med PE-gruppen

Söker du en partner inom tillverkande industri? PE-gruppen är en aktör som följer med hela vägen från konstruktion, till produktion och tillverkning. Som produktionspartner utvecklar de precisionsdetaljer som maskinskyltar, industrimärkning och legotillverkning. De erbjuder även rithjälp i 3D och 2D ,samt prototyptillverkning.

Med sin mångåriga erfarenhet inom industriell tillverkning och användning av moderna verktyg tar PE-gruppen fram de bästa precisionsdetaljerna. Satsningar görs på kvalitet, noggrannhet och tillgänglighet och det är viktigt att helhetslösningen är både tids- och kostnadseffektiv.

Därför krävs en lösningsorienterad produktionspartner där PE-gruppen kan bidra med idéarbete för att effektivisera materialanvändning, produktion och slutmontering – allt som påverkar resultat på kort och lång sikt.

Designarbete i 3D och 2D
PE-gruppen gör dina produktidéer till verklighet genom designarbete från skiss till konstruktionsritning. Designarbetet innebär både utveckling av nya produkter och uppdatering av befintlig design där CNC-tillverkningen sedan görs i aluminium, stål och plast.

En prototyp utvecklas i 3D för att sedan göra jämföranden i material, kvalitet, mått och storlek för att få fram bästa slutprodukt. Därefter exporteras 3D-modellen till en 2D-ritning som kan avläsas i CNC-maskinerna.

Prototyptillverkning
I prototyptillverkningen är det viktigt att kunders slutprodukt håller kvalitet och hållfasthet. Här vet PE-gruppen som produktionspartner vad som är viktigt att tänka på inför produktion av stora kvantiteter.

Prototypen framställs därmed i faktisk form innan modellen exporteras i 2D-ritning och tillverkning. När prototypen har framställts kan form, konstruktion, hållfasthet, tillgänglighet och färg testas genom att utprova ytbehandlingar på den frästa eller svarvade metallen eller plasten.

Legotillverkning
PE-gruppen utför legotillverkning av både enstaka styckbitar till stora kvantiteter i material som aluminium, stål och plast. I produktionen bearbetas materialet genom fräsning eller svarvning där CNC-maskinerna och produktionspartnerns smarta produktionslösningar möjliggör hög leveransprecision.

Gravering och märkning
PE-gruppen utför också permanent gravering och märkning av produkter, maskin-, CE- och specialskyltar i metall, aluminium och plast. Graveringen bearbetas med laser och fräsning av texter, logotyper och nummerserier så att märkningen blir en del av produkten. Syftet kan vara att ge information, instruktion eller att marknadsföra.

Vid behov av en lösningsorienterad produktionspartner som kan förverkliga produktidéer är PE-gruppen aktören som kan hjälpa till med helhetslösningar av alla slag – från mjukvara till hårdvara.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *