PR för företag i 4 enkla steg

Många som för första gången kommer i kontakt med PR och kommunikation har funderat över skillnaden mellan reklam och PR. En enkel förklaring är att reklam är uppmärksamhet man får genom att betala. PR däremot, är uppmärksamhet man får genom sin kommunikation, vad man gör och säger för att höras.

4 tips för att komma igång:

  1. Fundera på vad det ditt företag står för. Vad är huvudtjänsten eller produkten? Vilket problem löser ni för er målgrupp? Vilket behov fyller ni?
  2. Ta en titt på hur ditt företag skiljer sig ur mängden. Det finns oftast flera aktörer inom samma bransch som sysslar med liknande verksamhet eller säljer liknande produkter. Vad gör er unik?
  3. Utvärdera! Underskatta inte betydelsen av utvärdering. Det är nyckeln till fortsatt utveckling. Gå igenom vart företaget befann sig för ett år sen. Vart befinner ni er nu och vart vill ni vara om ett år?
  4. Omvärldskoll. Håll koll på din omvärld. Finns det något i din närhet (händelser, events och andra aktiviteter) som kan vara av betydelse för er verksamhet? Se om ni kan dra nytta av aktiviteter som kan gynna företaget och generera större uppmärksamhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *