Onlinemarknadsföring – För alla branscher

52920-plates-and-cutlery

Idag tar det ca 0,3 sekunder att hitta ett svar på Google. Det är en markant skillnad mot hur det var om man tänker tillbaka till hur det var när man använda Rosa Sidorna (det var en del av telefonkatalogen för er som inte kommer ihåg).

Vissa branscher ligger väldigt långt fram i sitt digitala arbete medan det fortfarande finns företag som tänker att det där är inget för dem, de får kunder ändå. Visst kan det vara så att många företag är ”fat & happy” men jag tror att det förr eller senare kommer behöva ändras. De som hela tiden ser till att exponeras, både för personer som inte ens vet att de är intresserade av tjänsten/produkten men också de som faktiskt redan har köpt. En person blir idag utsatt för 1000-tals intryck varje dag och det blir fler och fler för varje dag som går i takt med att vår vardag blir mer och mer digitaliserad. För företag som har tjänster eller produkter så gäller det att synas, oavsett om målgruppen är företag eller privatpersoner.

Ett exempel jag stötte på tidigare var kring fruktkorgar. Som alla andra idag så är det första man gör idag att sätta sig framför datorn och söka på fruktkorg till företag eller liknande. Det gjorde jag för ett par år sedan och fick en del träffar men det visade sig att det inte var rätt träffar. Det var antingen i fel stad eller så ingav siten inget förtroende eller saknade information. Ett enkelt recept för dessa bolag hade varit att tydligt synas med vad de kan erbjuda och vart i landet de kan erbjuda servicen.

En bransch som också låg efter tidigare som idag har en stark digital närvaro är catering. Anledningen tror jag är att det är mycket företag som nyttjar denna typ av tjänster vilket har gjort det lättare att internt i dessa företag satsa på just digital närvaro. Det känns helt enkelt enklare för en ledning att räkna hem affären.

Det finns som sagt många branscher som ligger långt fram och en hel del som ligger efter. Arbetar du i en bransch som ligger efter så ta steget idag och påbörja arbetet. Det kommer gynna ert företag i långa loppet.