Naprapati – Förebyggande behandling och rehabilitering

naprapati

Naprapati är en bransch som det har diskuterats mycket om genom åren och det finns många delade meningar angående hur pass stor påverkan det egentligen har på många av våra besvär som kan uppstå ifrån t ex vardagligt arbete. Om du inte har känt av det själv så kan jag nästan garantera att du känner någon som har haft nackspärr, ryggskott eller andra mer långvariga besvär. Det kan bero på att det är väldigt många människor idag som spenderar mer och mer tid framför en dator, på kontoret eller i hemmet eller i många fall både och. Tyvärr så är det en dålig trend ur ett rent hälsoperspektiv och det gör det ännu viktigare att man regelbundet motionerar och aktiverar kroppen på ett eller annat sätt.

Även de mest vältränade personer kan få problem med leder, muskler och annat. För varje år som går så är det fler och fler människor som ger Naprapati en chans och det är idag ungefär 250 000 män och kvinnor i Sverige som årligen tar hjälp utav en Naprapat. Det är människor med bakgrund inom allt ifrån elitidrott till kontorsarbete. Jag har själv en lång bakgrund inom datorer, både i arbetet och med ett genuint intresse sedan barnsben så tillkommer det självklart att man spenderar mycket tid där även hemma.

Senaste året så har jag känt av besvär med både rygg och nacke och till slut bestämde jag mig för att försöka göra nånting åt det. Jag är nu gladeligen en av de 250 000 sedan januari i år och jag blev så pass positivt överraskad att jag har bestämt mig för att regelbundet boka in tider för rehabilitering, numera i förebyggande syfte. Jag kan enbart berätta hur jag har själv upplevt det och den nya glädjen och energin som kommit ifrån att inte längre behöva gå runt och känna smärta i vardagen är omätbar och guld värd i mina ögon.

Själv så valde jag att besöka en av de största aktörerna i Stockholmstrakten, Hedman Naprapater. De har ett flertal kliniker runt om i Storstockholm och det passade mig perfekt att kunna komma ifrån kontorslivet en stund i närheten av mitt kontor på Kungsholmen. Hedman Naprapater har både legitimerade Naprapater och branschcertifierade Massörer och de är experter inom allt som har med kroppens leder, muskler och samspelet dem emellan.

Naprapati fungerade verkligen för mig och jag kommer aldrig vända tillbaka – Fungerar det för dig? Tar du aldrig chansen får du tyvärr aldrig veta vilka positiva effekter det medföra till just dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *