Murare med gedigna kunskaper

murare

Att anlita en murare för att utföra till exempel ditt fasadjobb är oftast den bästa lösningen. Detta då murning, en till synes enkel syssla, kräver lång erfarenhet och ofta en gedigen utbildning. I yrket ingår det även mycket mer än bara själva sten mot sten-biten. En murare ska även ha koll på materialet, vilken fogmassa som lämpar sig bäst för det givna tillfället och vilket tegel som lämpar sig bäst i sammanhanget bland annat.

En murare kan göra mycket mer än bara mura fasader förståss, något som ökat i popularitet senaste åren i samband med  kaminens renässans är murade kakelugnar och eldstäder. Då murare traditionellt ses som ett äldre skrå inom byggsektorn är det många ägare av äldre bostadshus som väljer att anlita en murare som är van vid att arbeta enligt traditionella metoder som lämpar sig vid exempelvis restaurering av fasaden på ett äldre stenhus från sjutton eller artonhundratalet.

En viktig egenskap att söka hos en murare är deras förmåga att se det unika i just det aktuella jobbet, för liksom inom alla andra grenar av hantverkaryrket finns det aldrig en satt mall för hur något ska genomföras. Alla uppdrag är unika på sitt sätt och kräver sin omsorg och eftertanke i planerandet av utförandet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *