Miljöfokus på arbetsplatsen

2015 blev Saldoredovisning nominerade av branschorganisationen FAR, till priset årets framtidsbyrå. Deras gedigna arbete med miljöfrågor gjorde oss nyfikna, vi ville veta mer och bokade in ett möte med Matias Aphram, redovisningskonsult på Saldoredovisning.

Hej Matias, du jobbar inte bara som redovisningskonsult utan är även självutnämnd effektivitetskung har vi läst. Berätta, vad gör du?  Haha ja precis, jag gillar att hitta sätt att effektivisera vårt arbete. Genom att vi jobbar mycket via webben och inscanning kan vi både göra miljön lite gladare och få en mycket effektivare arbetsprocess med våra kunder. Effektivisering i alla led är viktigt och något jag gillar att engagera mig i helt enkelt.

Hur kommer det sig att ni började jobba så aktivt med miljöfrågor?  För oss var det en självklarhet att fokusera på det miljöarbete som vi gör, och det är en ständig process för att hitta bättre och bättre lösningar som passar våra kunder och vår jord. Win – win gillar vi!

Hur märker ni av ert miljöarbete i ert dagliga jobb?  I det mesta skulle jag säga. Allt från vilken el vi väljer, cykelbud, kaffet, tvålen, kontorsmaterial, ja listan kan göras lång. Vi tänker att om vi gör ett riktigt bra jobb i dessa frågor så kommer det i längden leda till att även våra leverantörer kommer att erbjuda fler miljövänliga produkter och tjänster. De i sin tur kan påverka fler företag och så vidare. Vi visar stolt upp vårt miljödiplom som Saldoredovisning har mottagit för vår omgivning, för kan vi så kan du.

Vad skulle du tipsa andra företag om för att arbeta mer och bättre med miljöfrågor på arbetsplatsen?  Det vi gör att följa gällande miljölagstiftning som finns och arbetar efter den nationella miljöledningsstandarden Svensk Miljöbas, och vi revideras årligen av externa revisorer. Det säkerställer att vi alltid ligger i framkant gällande miljöfrågor. Vi hoppas att fler och blir inspirerade och tar efter!

Saldoredovisning sitter centralt beläget i Vasastan på Upplandsgatan 24. Kontakta gärna
Matias Aphram för att få fler tips direkt från effektivitetskungen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *