Tips – tänk på detta när du måttbeställer markiser

Måttbeställda rullgardiner

En markis är ett utmärkt sol- och regnskydd till fönster och terrasser. Markiser bidrar till ett trevligt klimat både inne och ute samt låter dig själv bestämma när du vill ha skugga eller släppa in solen. Det finns en uppsjö av olika markiser att välja mellan, och ibland är det inte helt lätt att veta vilken som passar bäst. Men var lugn – vi ger dig de råd som du behöver.

Oavsett om du behöver markis till fönster, uteplats eller terrass är det dina förhållanden som är avgörande för vilken typ av markis du bör ha. Ska den exempelvis sitta över ett fönster kan fönstermarkisen vara en god lösning. Har ditt fönster däremot en ovanlig form kan en korgmarkis komma att passa bättre. Utsätts dina fönster för tuffa väderförhållanden? Då är antagligen vertikalmarkiser ett bättre alternativ. En god idé att höra av sig till någon som är expert på området som du kan bolla dina tankar med.

Kvaliteten på markisen är avgörande för hur länge den håller. En markis av god kvalité kan hålla så länge som i 30 år. Markisduken är en del på markisen som utsätts för mycket väder och vind. En duk av akryl håller längre och bleks inte lika snabbt som en av polyester.

En markis behöver måttas för att passa optimalt. Skräddarsydda lösningar blir oftast de bästa. Återigen är det en god ide att ta hjälp för att resultatet ska bli riktigt bra. Vi kan tipsa om Persiennkompaniet, som är en av Nordens största leverantörer inom solskydd och fönsterinredning så som rullgardiner. De är verksamma i Stockholmsområdet och hjälper även till vid montering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *