Låt någon annan ta hand om ert sterbhus

När en person går bort blir det den eller de nära anhöriga som får ta itu med sterbhuset, eller dödsboet som det också kallas.

Det är ofta en process som kräver ganska snabb ombesörjning, men det är också ett tufft projekt, såväl känslomässigt som rent praktiskt.

Därför kan det vara tacksamt och skönt att överlåta ansvaret med ett sterbhus till någon annan. Idag finns det flera företag som specialiserat sig på att köpa upp dödsbon och hantera allt som krävs med tömning, städning och försäljning av lösöret på auktion.

Att sälja ett sterbhus

Ett exempel på ett sådant företag är Novaretro, som i flera år har köpt upp både hela hem och delar av hem vilket gjort att man idag är specialister på just sterbhus och därmed kan erbjuda ett ärligt och och rättvist pris.

Genom att sälja ditt sterbhus i Stockholm till en aktör som Novaretro kan du vara säker på att alla samlarobjekt och inventarier kommer ut på marknaden igen där de får chansen att glädja någon annan, istället för att hamna på soptippen.

En annan fördel med att anlita ett företag för att ta hand om dödsboet är den tidsvinst det innebär, kontra att sälja och bli av med gamla möbler och saker på egen hand. Dessutom har du en skattefördel när du säljer bohaget jämfört med om du skulle sälja lösöret själv. Det finns alltså både tidsmässiga och ekonomiska fördelar med att sälja ditt sterbhus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *