Lasergravyr

Lasergravyr

Lasergravyr är ett modernt, snabbt och mycket effektivt sätt att fästa text och grafiskt material på så gott som alla typer av material. Lasergravering används för att tillverka skyltar och paneler, för att märka upp utrustning men även inom till exempel konsthantverk. En lasergraverare är en dyr maskin, men en maskin som alla tryckerier måste ha idag för att kunna erbjuda sina kunder en fullständig service.

Med laser kan man göra en gravyr som är knivskarp ner på pixelnivå, och det fungerar lika bra på metaller som aluminium och stål som på mer känsliga material som trä, glas och plast. Genom att lasern bränner bort material i stället för att addera som vid tryck, blir det graverade budskapet en del av själva materialet. Lasergravyr är med sin precision, snabbhet och relativt låga kostnad en metod som noga bör övervägas när man vill tillverka en skylt eller någon annan produkt som innehåller text och grafik.

Lasergravyr på entré- och fasadskyltar

Vill du ha en elegant entré- eller fasadskylt utanför kontoret, bostadsrättsföreningen eller kanske den egna restaurangen passar en lasergraverad skylt utmärkt. Vanligast vid entré- och fasadskyltar är att man graverar på någon metall, som till exempel aluminium eller mässing, men en annan vanlig variant som blir allt mer populär är att gravera på transparent akryl, något som ger en exklusiv fasadskylt, som påminner om glas men är betydligt hållbarare.

Graverade priser och utmärkelser

Att låta gravera en skulptur med en inskription är mycket vanligt när man tillverkar priser och utmärkelser. Ett lasergraverat pris blir elegant och känns påkostat. Vare sig skulpturen är av glas, transparent akryl eller kanske brons går det utmärkt att gravera på den. En annan vanlig och bra lösning är att gravera en plakett av mässing och fästa den på priset eller utmärkelsen. Enkelt och snyggt till en låg kostnad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *