Tänk på detta när du ska köpa spabad

Föreställ dig att ha ett eget spabad hemma. Att alltid ha ett avkopplande bad tillgängligt när du har tid och lust. Ett bra spabad är enkelt att bli förälskad i, och att införskaffa ett är faktiskt enklare än du anar. Men det finns saker som är bra att ta i beaktning innan du ringer närmsta återförsäljare, vi listar vilka dessa saker är.

Spabad med termolock & locklyftare

En bra utgångspunkt

Först och främst behöver du en plan yta, elanslutning och vatten från trädgårdsslangen. Ett riktigt spabad ska vara byggt för nordiskt klimat. Det är viktigt att det är välisolerat och att ett bra termolock medföljer. Det ska också vara utrustat med reningsverk, massagemunstycken och belysning.  

Installation

Ett spabad levereras normalt som en komplett enhet som är enkel att installera. En behörig elektriker behöver dock ansluta el över en jordfelsbrytare. Du behöver ingen fast installation av vatten, utan kan fylla på trädgårdsslangen.

Energiförbrukning

Snittförbrukningen brukar ligga på ca 3-4 000 kWh per år vid bad ett par gånger i veckan, med en badtemperatur på 38 grader och en årsmedeltemperatur som motsvarar Stockholmstrakten. Förbrukningen varierar dock beroende på hur ofta och länge man badar, var i landet man bor och hur väl isolerat spabadet är.

Tillbehör

En spatrappa, sittdynor och nackstöd förgyller upplevelsen. Själva termolocket är inte tungt men ganska otympligt, med en locklyftare blir det enkelt för en person att täcka av och lägga på locket på badet. Du kan även lägga till räcke, flyttbart bord och parasoll. Möjligheterna är oändliga!

Välj leverantör

Välj en väletablerad och välkänd leverantör inom rimligt avstånd. Gärna en som kan erbjuda delar, service och tillbehör för spabad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *