Konferenser nära Arlanda flygplats

Konferenser Arlanda

Arlanda är ett område som tydligt är kopplat till den vardagliga flygtrafiken som går till och från resten av världen. I sin tur kan Arlanda även delas in i två områden, ett för företagen baserade i Arlanda och den andra för resenärer på jobbresa.

Arlanda, ett område med många företag som ligger nära flygplatsen för att kunna frakta iväg gods, så som olika leveransföretag, men också de företag som är aktiva på flygplatsen. Detta inkluderar SAS, andra flygbolag, restauranger, och all personal som jobbar på Arlanda flygplats. I sin helhet kan man säga att Arlanda är ett företagscentrum där viktiga företag och organisationer tar plats, vilket också skapar behovet för konferensanläggningar. SAS och Norwegian är två exemplar på stora företag som har behov av konferenser i Arlandaområdet, därpå finns bland annat Postnord och andra företag.

För er som är på resande fot

Det andra viktiga området i Arlanda är resenärer på jobbresa, som har möten och ska gå på konferenser. Där finns ett tydligt behov av konferensanläggningar nära flygplatsen då jobbresor oftast är väldigt korta och har ett specifikt syfte, det vill säga inte mycket fritid. Detta kräver att konferenserna ligger i närheten vid flygplatser för att enkelt få arbete gjort och inte slösa tid på pendel. Många gånger reser människor inrikes, stannar endast ett par timmar i Stockholm, för att sedan åka tillbaka till jobbet igen. Sådana exempel ger en bild på hur viktigt det är med konferenser nära Arlanda. Det viktigaste vid exempel som det sistgivna är att det finns logi, samt mat och dryck för att kunna vara kvar på samma område och vara effektiv under arbetet. Att det är över 20 miljoner passagerare per år i Arlanda flygplats förklarar tydligt hur viktigt området är, för bland annat konferensanläggningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *