Klä dig rätt och lyckas i jakten

Jakten under vintermånaderna i Sverige kan vara påfrestande. Klimatet är oförlåtande och de svenska skogarna erbjuder en utmaning, minst sagt. Rätt jaktkläder kan ofta vara en avgörande faktor för om du kan och orkar sitta kvar på pass den där sista timmen, den som kanske ger dig chansen du väntat på.

Allt eftersom hösten omvandlas till vinter och snön börjar falla innebär det nya utmaningar för de svenska jägarna. Att hålla sig varm är av största betydelse, en grundläggande komponent i jakten som kan ha sin inverkan på resultatet när säsongen summeras. Inte sällan används så kallade värmepåsar – fyllda med vatten som stoppas i både handskar och skor – som utsöndrar värme i ungefär åtta timmar.

Detta hjälper jägaren att hålla värmen och härda ut längre i de tuffa förhållanden som de svenska skogarna utlovar under vintern.

Det allra bästa scenariot är dock att inte behöva använda några värmepåsar alls. Att det istället är dina jakttillbehör som skyddar dig mot de många utmanande elementen ute i fält som exempelvis kyla, men också regn och vind.

Regn –och vindskydd

November och december är månader som varje år för med sig mycket nederbörd. Ofta handlar det om regn i söder och snö i norr. Och precis som vid kyla kan nederbörd skapa svåra förhållanden för jägare ute i fält. Är det både kyla och nederbörd samtidigt så gäller det att komma förberedd. Om det dessutom blåser snålblåst, den typen som smiter in runt halsen och inte visar någon hänsyn för jägaren som suttit många timmar i stilla väntan, kan bra kläder spela en avgörande roll.

För att vara någorlunda försäkrad mot dessa förhållanden gäller det att investera i bra och rätt material. GORE-TEX är ett utmärkt val för den som vill hålla sig både torr och varm. Materialet är också någorlunda luftigt vilket tillåter fukten inifrån att släppas ut. Windstopper att annat material som, vilket namnet också avslöjar, stänger ute vinden och samtidigt andas så att fukt från kroppen inte blir kvar innanför kläderna.

Alla dessa märken, och många fler, hittar du på Jakt.se, en av Sveriges ledande jaktbutiker på nätet, med ett sortiment på över 2000 produkter. Där hittas också kläder med kamouflage-mönster från Härkila och Pinewood. Just kamouflage kan vara en fördel för jägaren i själva jakten, men kan också hjälpa till att ge en mer naturnära upplevelse.

Besök Jakt.se för mer information!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *