Kampanjsidor för SEO

Kampanjsidor som redovisningstockholm.se

Begreppet SEO (Search Engine Optimization) är för många ett bekant uttryck och innebär kort sagt att synliggöra hemsidor i olika sökträffar med sökmotorer som Google. Arbetet med SEO är något som sker organiskt eftersom det inte går att köpa en position till skillnad från Google Adwords där du köper annonsplatser. Synligheten av en länk måste hela tiden bearbetas där det kan ta upp till flera månader innan det dyker upp i olika sökträffar.

Kampanjsidor kan användas som en del i SEO-arbetet genom att den länkar vidare till din vanliga hemsida, dit du vill ha din trafik. Med en kampanjsida kan du fokusera på en specifik produkt eller tjänst som du vill skylta lite extra för och på så sätt nå ut till den målgrupp du eftersöker. Detta tillvägagångssätt ökar din konverteringsgrad då du förmedlar den information besökaren eftersöker. Kampanjsidans syfte är att länka vidare till din vanliga hemsida alternativt att få den potentiella kunden att kontakta dig direkt. Det här ökar trafiken till din hemsida och gör den mer relevant i sökresultat som förbättrar din SEO.

Exempel på en kampanjsida

Ett bra exempel på en genomtänkt kampanjsida är redovisningstockholm.se. Denna sida är uppbyggd i syfte att locka till sig besökare som letar efter redovisning i Stockholm.

Kampanjsidor är ett effektivt medel för att nå ut till potentiella kunder. Det förbättrar din SEO och ger nya ingångsvägar till din hemsida och den produkt/tjänst du vill nå ut med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *