Italiensk ost gör fredagskvällen lite bättre

Bästa italienska osten i Göteborg

Fredagskväll. Filmen är laddad och platserna i soffan är fyllda. Ostbrickan är fylld med den bästa italienska osten, druvor och kex. Kan det bli bättre? Knappast! Med rätt sorts italiensk ost för tillfället kan vilken kväll som helst gå från bra till fantastisk.

Provencale, gorgonzola eller mozzarella. Äkta italiensk ost är svårslaget, och i kombination med rätt vin är smakupplevelsen komplett. Det bästa med de italienska ostarna är att de funkar precis lika bra att äta rakt av som att använda i matlagning.   

Idag är det enklare än någonsin att vara ostälskare. Man hänvisas inte längre bara till de hårda och lagrade ostarna utan även till färskare ostar, vilket gjorts möjligt av en friare och snabbare transportmarknad. Det beror fortfarande på hur mycket man är villig att betala och inte alla kan köpa in precis de ostarna som önskas. Istället får man då gå till specifika ostaffärer.

Här hittar du de bästa italienska ostarna

En ostaffär som vet vad äkta italiensk ost handlar om finns på restaurang Ristoria i Göteborg. Ristoria är först och främst en restaurang och pizzeria men även en mercato (betyder marknad på italienska). I Ristorias mercato hittas ett brett sortiment av italienska ostar och mängder av spännande smaker.

Många av Italiens mest kända ostar har framställts sedan långt tillbaka, och ju mer kunskap man har om produktionen och de lokala mattraditionerna, desto enklare blir det att beställa in rätt ost till rätt målgrupp. Under inspirerande matresor till Italien har teamet på Ristoria fått smakat mängder av olika ostar och dessa smakupplevelser präglar idag sortimentet i restaurangens egna marknad.

När fredagskvällen är kommen och ostbrickan ska fyllas är Ristoria ett perfekt stopp efter jobbet. Italienska ostar i mängder samt vin och andra plocksaker, Ristoria har det mesta för att förgylla fredagskvällen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *