Investment banking som jobb?

investment banking

En investment banker är ett företags ekonomiska rådgivare och hjälper sina kunder att samla in pengar i kapitalmarknader genom att emittera skuld eller sälja eget kapital i företagen. Om du har en examen inom ekonomi eller har erfarenhet inom någonting liknande, kanske rent av en känsla för ekonomi och ett smart tänk kring pengar, skulle en roll som investment banker passa dig.

Det finns företag som rekryterar folk inom ekonomi-tjänster samt kanske till och med headhuntar människor till dessa tjänster. Då kan det vara så att detta rekryteringsföretag hör av sig till dig oannonserat för att lära känna dig och se om du skulle passa en av tjänsterna de söker en investment banker till. Kanske de till och med jobbar proaktivt och vill lära känna dig för eventuella framtida tjänster.

Eller så är du företaget som söker någon som skulle passa som investment banker och behöver hjälp att hitta den perfekta kandidaten. Då kan ett nischat rekryteringsföretag vara bra att vända sig till. För det första behöver du själv inte träffa massa kandidater och för det andra vet du att rekryteringsföretaget har kompetensen och erfarenheten att hitta den perfekta kandidaten med en gång. Ett nischat rekryteringsföretag har dessutom den rätta kompetensen inom det rätta området. Ekonomi och bank & finans är de områden som passar för investment banking och positioner som investment bankers.

Några andra saker att leta efter när ni söker det perfekta rekryteringsföretaget är huruvida de arbetar proaktivt samt om de arbetar personligt. Arbetar de både personligt och proaktivt kan du vara säker på att de känner de aktuella kandidaterna samt att de vet att de kandidaterna faktiskt skulle passa just ert företag. Det är en lång process som är bra om den görs ordentligt redan från början och för er som företag är det en process som är ännu mer långvarig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *