Innebærelsen av rørleggeryrket

rørlegger oljefyr

Hva gjør en rørlegger?

En utdannet rørlegger er en sertifisert håndverksarbeider med svennebrev. Rørleggere jobber blant annet med installasjoner, monteringer og modifiseringer.

Oppdragene en rørlegger tar på seg kan være så mangt. Gjerne arbeider de med varme-, ventilasjon- og sanitærteknikk, men også montering av anlegg, rådgivning og kundebehandling.

Ledningsnett, gass- og trykkluftanlegg, brannslukningsanlegg og sprinkelanlegg utføres også av rørleggere. Sikkerhet er derfor et sterkt fokus.

En rørlegger er pålagt å følge gjeldende retningslinjer for planlagt arbeid. Dermed skal en som oppdragsgiver alltid kunne føle seg trygg.

Omfang av oppdrag er ingen stopper

Rørleggere arbeider med alle typer bygg, som hjem, sykehus, barnehager, skoler og kjøpesentre, med mer.

Alle oppdrag, uavhengig av størrelse og omfang, skal en rørlegger kunne ta hånd om. Om det er større prosjekter eller mindre enkeltoppdrag, så jobber en rørlegger enten alene eller i team.

Fjerning av fyring med fossilt brensel

I 2020 blir det forbudt å benytte fossilt brensel. En rørlegger vil være med på hele prosessen med fjerning av for eksempel oljefyr og til installasjon av nye former for fornybare energikilder.

Alt arbeid dokumenteres

For at en skal kunne finne frem til tidligere arbeid er det viktig å notere ned alt arbeid som utføres av en rørlegger.

Noen ganger er det behov for oppgraderinger, utbyttinger eller vedlikehold på ulike områder. For eksempel kan det hende at en skal utføre tilleggsarbeid i senere tid. Dermed er det godt å kjenne til hva som er foretatt av arbeid. Slik kan alt gå etter planen og ingen skader forekomme.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *