Hur går en chefsrekrytering till? 

chefsrekrytering

Ju högre position som ska tillsättas – desto mer delikat blir processen. Alla företag vet att rätt ledare och rätt chef kan föra företaget till nya positioner, entusiasmera medarbetarna och ge en positiv kick till hela företaget. Man vet även att fel sådan kan innebära det motsatta.

Det tar tid att hitta rätt chef. Det kräver omsorg, det kräver eftertanke och det kräver en massa undersökningar och tid. Det måste det göra i och med att frågan är så pass viktig. Därför är chefsrekrytering en tjänst som många använder sig av. Det innebär att man tar extern hjälp vid processen och låter en partner sköta jakten på rätt ledare. Det är en väg som sparar pengar, som sparar tid och som – framförallt – ger rätt person.

Vad sker i samband med en chefsrekrytering?

Tar man professionell hjälp i samband med en chefsrekrytering så sker detta via ett antal stag. Först och främst så beskriver man vad man söker. Personlighet, utbildning, erfarenhet och så vidare. Ju mer man får med, desto bättre är oddsen att rätt person uppenbarar sig.

Företaget som utför en chefsrekrytering tar sedan över – men de håller fortfarande en löpande kontakt med beställaren. De börjar kolla av marknaden. Ofta har de redan en diger lista av intressanta personer som man antingen haft ögonen på via headhunting eller som sökt tidigare jobb som lagts ut. Därefter så startar selekteringen via exempelvis intervjuer utifrån de specifika kriterier som skapats gemensamt med beställaren.

Säg att man intervjuar femtio personer som sökt tjänsten – av dessa kanske tre stycken är relevanta och intressanta. Det är också dessa toppkandidater som sedan presenteras för företaget som ska tillsätta tjänsten.

Företaget bestämmer vem som får jobbet

Viktigt att poängtera är alltså att företaget kliver in då det börjar brännas och är med vid slutintervjuerna. De bestämmer vem som är bäst lämpad för positionen. Passar ingen så kan man påbörja en ny sökning.

Det som man slipper är den tidskrävande processen som leder till dessa. Man slipper alla CV:n, man slipper hålla intervjuer och man slipper bekymret med att säga nej till en massa personer. Så ser, förenklat, en chefsrekrytering ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *