Hur fungerar det om jag vill sälja min faktura?

Att sälja en faktura är ett enkelt sätt att snabbt öka företagets likviditet vid behov. Det kan handla om att rörelsekapitalet inte räcker till för en investering, eller bara en månad som är extra tuff. Men hur fungerar det egentligen?

Få loss kapital i form av likvida medel

Alunda Finans erbjuder företag som vill sälja fakturor ett flexibelt sätt att snabbt och smidigt få loss kapital när du är i som störst behov av likvida medel. Men också om du på lång sikt vill förbättra likviditeten i din verksamhet. Extra kapital när det behövs som mest, helt enkelt.

Hur fungerar det då?

Du kontaktar Alunda Finans över telefon, mejl eller fax. Där lämnar du uppgifter om ditt företag samt de fakturor du vill sälja. Om allt är i sin ordning skrivs ett kontrakt för fakturaköpet. När fakturan levererats till köparen får ditt företag pengarna insatta direkt. Sen tar vi helt och hållet över ansvaret för fakturan, utifrån samma villkor som du har gjort upp med din kund. Du slipper oron över obetalda fordringar och kan fortsätta driva din verksamhet.

Vad kostar det att sälja fakturor?

Kostnaden för att sälja fakturor varier utifrån kundens betalningsförmåga. Hos Alunda Finans är kostnaden mellan 2-4 % av fakturans värde. Och detta betalas som en engångssumma, vilket gör att du enkelt kan räkna ut den totala kostnaden.

Varför ska jag sälja min faktura?

Den främsta fördelen gentemot ett banklån är att det är mycket enklare och snabbare. Du slipper storbankernas krångliga villkor och långa handläggningstider. I och med att du betalar en engångskostnad när du säljer din faktura slipper du dessutom överraskande räntepåslag. Det är smidigare, enklare och du får pengar snabbare. Och du slipper samtidigt oroa dig för obetalda fakturor. Det jobbet gör någon annan åt dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *