Behöver du snabbt förbättra likviditeten i ditt bolag?

Hur förbättrar vi likviditeten i bolaget?

Att ha kapital när det behövs är en förutsättning för att framgångsrikt driva ett företag. Det gäller särskilt små och medelstora företag där ett särskilt investeringstillfälle kan vara en sällsynt chans till ökad tillväxt och där en obetald kundfaktura i värsta fall kan innebära konkurs.  Därför är likviditet en förutsättning för företagen att verka och utvecklas.

Hur förbättrar vi likviditeten? Fakturaköp och fakturabelåning är två exempel på hur du kan förbättra likviditeten i din verksamhet. På så vis kan du räkna morgondagens intäkter som dagens tillgångar.

Fakturabelåninghur förbättra likviditet

Handlar om att, genom kortfristiga och snabba lån öka företagets likviditet och därigenom förbättra likviditeten åt företaget. Med dina kundfordringar som säkerhet får du en viss % (normal mellan 50 – 100%) av fakturasumman insatt på ditt konto direkt.

Fakturaköp

Ger dig snabb tillgång till kapital när du som mest behöver det. Du får en viss % (upp till 96% beroende på företag) av fakturabeloppet insatt på ditt konto direkt, och du slipper hantering av fakturapåminnelser och eventuella frister.

Såhär går det till:

1. Kontakt & avtal
Ta en kontakt med ett bolag som köper och säljer fakturor så går de igenom dina behov och tecknar ett samarbetsavtal så att det finns på plats när du behöver pengar snabbt.

2. Skicka in fakturan
Skicka in den faktura du vill sälja eller belåna.

3. Kontroll & utbetalning
Bolaget kontrollerar fakturan, godkänner och betalar ut pengarna till dig samma dag. Normalt tas en liten avgift ut på ca 2-4%.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *