Gör det svåråtkomliga åtkomligt med Rope Access

Den effektiva arbetsmetoden

Ibland är det svårt att hitta en bra arbetsmetod att nå svåråtkomliga platser på – inte med Rope Access. Rope Access utför industriella reparbeten på platser som är svåra att nå med minimala störningar på omgivningen, påverkan av miljön och är samtidigt ett kostnadseffektivt val för dig som kund.

Många gånger och inom många branscher krävs utvecklade arbetsmetoder att nå svåråtkomliga utrymmen eller höga höjder vid installering, underhåll eller inspektioner. Reparbete, eller repåtkomst, är då både ett effektivt och flexibelt sätt att arbeta på. Metoden är inte bara kostnadseffektiv, flexibel och minimerar störningar för din verksamhet, utan kan ersätta användning av byggställningar och kranar, vilket också genererar fördelar för miljön då transporter av tungt material eller byggnationer av ställningar inte är nödvändigt.

IRATA-certifierade

Rope Access utför industriellt reparbete enligt IRATA-certifierad arbetsmetod, vilket gör att de kan garantera sina kunder kompetens, noggrannhet, kvalitet och säkerhet. IRATA är en global branschorganisation som utvecklar tekniken och har satt den internationella standarden för hur reparbete ska genomföras och vilka redskap som krävs. Organisationen ställer höga krav på certifierad personal, säkerhet, besiktning av redskap och utför regelbunden granskning. Därför kan Rope Access garantera sina kunder högsta standard på deras arbeten.

Historian bakom reparbete

Från början kommer reparbete från en teknik som används inom grottklättring, och började användas under 1980-talet när oljeplattformar i Nordsjön snabbt, säkert och flexibelt behövde utföra jobb som var svåra att genomföra. Metoden började därefter spridas till fler branscher och allt fler upptäcker fördelarna med denna teknik.

Rope Access är idag den ledande leverantören av reparbete och utför arbeten både på land och offshore. De jobbar flexibelt och har hela norra Europa som sin arbetsplats vilket både genererar en bred variation av arbetsuppgifter och samtidigt ställer krav på att arbetet uppnår hög kvalitet och noggrannhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *