Fyra anledningar till att boka spamassage idag

Massage har blivit omåttligt populärt de senaste åren, inte minst här i vårt avlånga land. Det finns idag en mängd olika varianter av massage som alla kan göra underverk för både kropp och knopp. Alla olika massagetyper har olika fördelar och ger olika effekter på kroppen.

Spamassage är en vanlig typ av massage. Spa-massagen är en helkroppsmassage och en perfekt behandling för dig som vill ha total avslappning. Behandlingen kan även med fördel kombineras med en kroppspeeling innan. Under spamassage är det vanligt att väldoftande oljor används för att göra massagen så avslappnande som möjligt.

Spamassagen har många fördelar. Här nedan listar vi tre anledningar till att du borde boka tid för en spamassage redan idag.

Minska värk och spänningar

Detta är vad många tänker först på när det gäller fördelar med massage. Massage mjukar upp både muskler och leder. Det är inte ovanligt att man då och då känner värk i kroppen, vilket är särskilt sant för människor som inte rör sig mycket under arbetsdagarna. En massör kan trycka och klämma bort spänningar i muskler och leder, vilket i sin tur tar bort smärtor.

Massera bort stressen

En massagetid kan vara en stund att verkligen få andas ut. Och det finns faktiskt studier som visar på att massage är bra för ett stressat huvud. En japansk studie visade att massage kan minska kortisolnivåerna i kroppen. Kortisol är en typ av hormon som ökar när vi är stressade. Så om du har mycket i huvudet just nu – massera bort det!

Hjälp en trög mage på traven

Ja, du läste rätt. En massage kan faktiskt hjälpa magar som inte mår så bra. Alla som bokar massage kanske inte har problem med magen, men man kan ju inte klaga på att en skön välbehövlig massage har den effekten också. Detta, om något, visar på vilken kraft det finns i att få andas ut då och då och låta en massör/massös ta hand om ens kropp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *