Frånluftsvärmepumpar i Laholm

Har du ett nybyggt hus eller är i behov av ett nytt värmesystem? Tänk då inte längre än att det bör vara ekonomiskt och miljövänligt – en långsiktig investering är precis det som gynnar dig i detta läge. När det kommer till värmegenererande system så finns det ett ganska uppenbart alternativ för den som vill tänka ett steg längre; luftvärmepumpar.

Luftvärmepumpar är den typen av värmepumpar som återanvänder värmeenergi från luften och den allra vanligaste luftvärmepumpen är den som används i nybyggda hus. Denna pump är frånluftsvärmepumpen. Den har till och med kommit att bli standardvärmesystemet i nybyggnationer då den är enkel att installera samt inte kräver överdrivet mycket utrymme i ett hem.

Frånluftsvärmepumpen fungerar som så att den återvinner värmen som kommer från husets frånluftsventilation. När den väl har återvunnit ventilationen, så genereras både värme och varmvatten från denna i ett vattenburet system.

Det du som privatperson kan vinna på genom att skaffa en frånluftsvärmepump är att den besparar dig cirka 50-70 procent av värmekostnaderna, då den automatiskt anpassar effekten efter husets värmebehov. Detta är den långsiktiga besparingen, då en totalkostnad för en värmepump av detta slaget brukar landa på cirka 60.000-100.000 inklusive installationen. Det är dessutom ganska nödvändigt att den installeras av en fackman, då en slarvig installation av värmepumpen kan resultera i onödigt hög energiförbrukning.

För dig som bor i Laholm finns svaret på vilken frånluftsvärmepump du bör välja runt husknuten. Det finns installatörer och hjälpredor att få runt hela Sverige gällande dessa tjänster, men ibland ligger ett självklart val och svar alldeles på tröskeln. Du behöver med andra ord inte leta längre för att få lite värme i vardagen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *