Företagsstädning

Sakta gick han upp för trapporna som ledde till det stora kontoret med de enorma fönstren ut mot parkeringen. Det var ingen vacker utsikt, men fönstren var imponerande. Kontoret hade bara behövt ligga någon annanstans för att de skulle komma till sin rätt. När mörkret lade sig över staden var det dock ganska fint att titta ut genom fönstren. Då speglade sig ljusen i de stora glasen och det såg ut som en stjärnhimmel. Såg han igenom glasen bredde stadens ljus ut sig och visade på hans hemstads enorma storlek. Ljusen fortsatte i alla oändlighet kändes det som, även om han visste att det så klart fanns ett slut på staden och dess ljus.

Han hade arbetat med företagsstädning i två år nu. Egentligen skulle det bara ha varit ett vikariat medan han hittade något annat jobb, något som kändes rätt. Men han hade fortfarande ingen aning om vad det var som kändes rätt för honom. Han var helt nollställd så fort någon frågade honom om vad han ville göra. Det fanns liksom inget i hans liv som pekade åt något håll. Han var inte den som planerade så mycket och han hade inga stora intressen i livet. Han tyckte att jobbet var helt okej, men det var väl det att han hade tänkt att han skulle göra något annat med sitt liv än att städa kontor.

Det fanns många kollegor som hatade jobbet över allt annat, men de fortsatte ändå att komma varje natt för att städa ännu ett företags lokaler. Han misstänkte dock att de skulle klaga oavsett vad de hade för jobb. Det finns de där människorna som aldrig tycks göra något annat än att klaga, och sedan finns det de där människorna som oavsett vad de gör finner en stor glädje i det. Han avundades de människorna som verkade tycka att de gjorde det mest intressanta man kan göra, oavsett vad det var de gjorde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *