Företagsfilm eller porträtt?

För många företag blir det allt viktigare att fokusera på sin profilering och vad som visas upp utåt och internt för kunder, anställda och övriga intressenter. Det mest traditionella är så klart vanlig fotografering, dels av verksamheten och produktionsflöden men även av personal, i grupp och individuellt. Idag har alla möjligheten att göra mycket research inför ett eventuellt köp eller samarbete, vilket gör det extra viktigt att visa det som är viktigt och som företaget faktiskt vill visa utåt.

En kombination för lyckat resultat

Det kan vara en bra idé om budgeten tillåter att både ta porträtt och göra en företagsfilm med en duktig filmare och fotograf. På så sätt kan företaget bygga upp en bildbank som är mångsidig och som kan hålla över tid. Exempelvis kan man ta foton som både visar verksamheten och personerna bakom på ett positivt men personligt sätt. Alla bilder kanske inte måste vara med skjorta och slips? Det kanske räcker att ta bilder som är bra och känns naturliga för personen som porträtteras. Viktigast är nog att tänka på vad som fungerar i respektive bransch och vilken känsla man vill skapa för mottagaren.

Att kombinera foton med en företagsfilm ökar möjligheterna till en mer flexibel kommunikation. Kan det finnas produktionsmoment som behöver visas och beskrivas? Då kan en film underlätta istället för fotografier. En film kan också göra det enklare att sticka ut i kommunikationsbruset. Filmer passar extra bra för sociala medier och där man vet att mottagaren har kort om tid för att bli intresserad.

Stort utbud

Det finns som precis allt annat idag stora möjligheter att välja mellan olika metoder och leverantörer. Har man en snävare budget kanske en enkel mobilfilm passa så länge det görs på ett snyggt och proffsigt sätt. Finns det budget och utrymme för en större planering för att skapa rätt känsla kan det löna sig att anlita en riktig filmare som är expert på att göra företagsfilm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *