Ett smidesföretag i framkant

Forssells Smide är smidesföretaget i tredje generationen som tillverkar och levererar stålkonstruktioner och svetsad balk till prefab- och byggindustrin. Sedan 1957 har företaget varit familjeägt och omsätter idag dryga 60 miljoner. Idag drivs företaget av Dennis Forssell med familj och sysselsätter 24 personer.

Företaget har alltid präglats av att leverera bästa tänkbara produkter med snabba och pålitliga leveranser och montage. Visionen syftar till att vara en aktör på marknaden som är innovativ och som kan hjälpa kunden att hitta nya lösningar utifrån behov. Det innefattar att alltid ha rätt certifieringar och vara bland de första i branschen att ta till sig nya regler och kunskap. Forssells Smide är idag certifierade enligt EN 1090-1, EN 1090-2, i utförandeklasser EXC1, EXC2, EXC2, EXC3, EXC4 samt EN ISO 3834-2 och får CE-märka produkter, som sedan 1 juli 2014 är ny lag.

Innovation effektiviserar 

Något som görs och levereras i stora mängder är svetsade balkar. Många skräddarsys utifrån kundens krav och önskemål och Forssells Smide kan hjälpa till under hela processen. Något som är unikt för processen är att Forssells Smide har konstruerat en egen svetsmaskin som kan svetsa flera sidor samtidigt. Detta gör att arbetet går snabbare och att mer kan svetsas på kortare tid. Det ställer också mindre krav på antal anställda då maskinen gör mycket jobb. Maskinen består av fyra MAG-svetsaggregat och en frammatningsanordning som löpande svetsar balken med 0,5m/min. Produktionen uppfyller alla de krav som finns enligt EN1090. För att leveransen ska uppfylla kraven och hålla samma kvalitet på alla sidor svetsas alla fyra svetssträngarna samtidigt.

Detta är bara ett exempel på hur innovation i traditionella branscher är viktiga och utvecklas hela tiden,

 

Källa: www.fsmide.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *