Digital utbildningsplattform – för din säkerhet!

Jobsafe - digital utbildningsplattsform

Jobsafe AB har sedan 2003 utbildat Sveriges bygg- och industribranscher i säkerhet på arbetsplatsen. De erbjuder utbildningar som exempelvis liftutbildningar och truckutbildningar. Deras kurser innehåller teoretisk och praktisk träning där varje studerande får ett giltigt certifikat efter avslutad utbildning. Tidigare i år, 2016, lanserades Jobsafes digitala utbildningsplattform som kan användas på mobilen, surfplattan och datorn. Med detta lätthanterade system kan den studerande enkelt komma igång med sin utbildning, samtidigt som de sparar tid och pengar.

Företaget Bring, ett logistikföretag som är verksamma över hela norden, använder sig av Jobsafe och deras utbildningar. Bring sköter transporter i form av bud, post och gods. I denna bransch är det viktigt att personalen har rätt kompetens för att undvika skador i arbetet.
I en intervju med Magnus Andersson, distriktchef på Bring i Stockholm, frågade vi hur han ser på vikten av rätt utbildning hos personalen och hur Jobsafes digitala plattform hjälper dem till en tryggare arbetsplats.

Varför är utbildning viktigt för er?
”Utbildning är väldigt viktigt inom Bring. Vi vill vara 100% säkra på att personalen som jobbar på Bring har all kunskap som de behöver för att kunna utföra sitt arbete på ett bra, effektivt och säkert sätt. Har man inte rätt förutsättningar så kan man oftast heller inte utföra det som förväntas på bästa sätt, därför är det absolut viktigast att alla har rätt utbildning och jobbar med rätt förutsättningar. Hälsa Miljö Säkerhet står alltid högst upp på agendan inom Bring.”

Hur har ni löst ert behov av utbildning historiskt?
”Förut skickade vi personal på de externa utbildningar som krävs, under arbetstid. Vikarier har då kommit in och ersatt Bring-anställda som är på utbildning.”

På vilket sätt har Jobsafes plattform förändrat era utvecklingsbehov och vad har ni fått ut av att övergå till webbaserade utbildningar?
”Idag när vi använder Jobsafes plattform har vi blivit mer flexibla och personal som skall utbildas kan välja att göra utbildningen när det passar dem. En del anställda gör fortfarande utbildningen under arbetstid när det passar. En del anställda gör utbildningen hemma eller när de åker till och från jobb, på bussen eller i tunnelbanan , i en läsplatta eller i telefonen. Utbildningsformen blir på så sätt mycket mer flexibel. Vi känner också att man fokuserar mer på varje individ och de kan få den specifika utbildning, djupdyka på vissa delmoment om det behövs, som just de behöver.”

Att utbilda sin personal är en långsiktig investering för att undgå tråkiga olyckor. Med de enkla medel som finns idag, i och med Jobsafes utbildningsplattform, kan du var som helst i Sverige ta del av olika typer av kursmaterial.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *