Därför är julklappen viktig för företaget

När julen närmar sig blir det ofta mycket att stå i, både privat och på jobbet. Presenter och gåvor ska införskaffas för att visa uppskattning till nära och kära.

Som företagare är julen även ett utmärkt tillfälle att visa tacksamhet till medarbetare och kunder, för det gångna året. Ett knivset eller gåvokort kan ha större betydelse än vad man tror.

Bättre arbetsrelationer

Nöjda medarbetare är A och O för ett bra arbetsklimat på ett företag. En stilren weekendbag eller ett väldoftande ljus kan vara den gest som behövs för att medarbetarna ska känna sig uppskattade och sedda.

För företag med många anställda kan det vara svårt att pricka in en julklapp som passar alla, då kan ett gåvokort som innehåller flera valmöjligheter vara passande.

En möjlighet att marknadsföra sig

Att ge julgåvor kan även vara ett sätt att komma närmare sina kunder och leverantörer. En påminnelse om att de är viktiga för företaget och ett tack för samarbetet. Samtidigt är det ett utmärkt tillvägagångssätt för att bli mer synlig och närvarande hos sina kunder, och på så vis stärka sitt varumärke.

Det kan vara så enkelt som en ask choklad och lägger man till en liten företagslogga och ett budskap så tar ingen miste på vem som är avsändaren.

Vad är budskapet?

Utöver tacksamhet kan en julklapp förmedla mycket mer. Vill man exempelvis uppmana sina medarbetare att koppla av och återhämta sig under julen kan ett par tofflor eller en gourmetlåda med läckerheter vara passande.

Ett kit bestående av exempelvis broddar, reflexer och värmande Hot Pax förmedlar omtanke, och en popcornmaskin eller ett spel upplevs lättsamt och skojigt. Oavsett vad man väljer att ge bort är det trots allt tanken som räknas.   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *