Dags att installera ny frånluftsvärmepump?

Behöver du byta ut din gamla frånluftsvärmepump eller är det bara dags att installera en ny värmepump i din nya bostad?

Frånluftsvärmepumpar har funnits med som värmekälla sedan 1980-talet och är fortfarande aktuell som en pålitlig, miljövänlig och ekonomisk hållbar värmekälla.

Hur fungerar en frånluftsvärmepump?

Fördelen med denna typ av värmepump är att den effektivt utnyttjar värmen i ventilationsluften istället för att bara ventilera ut det ur huset. Värmen hinner helt enkelt fångas upp innan detta sker.

Du får då in ny fräsch luft i huset samtidigt som den varma luften stannar kvar. Eftersom frånluftsvärmepumpen återvinner värmen på det viset är det ett långsiktigt och miljövänligt alternativ.

Frånluftsvärmepump vs Bergvärme

Vad gör frånluftsvärmepumpen till ett smartare val?

De nya frånluftsvärmepumparna är utrustade med varvtalsreglerad kompressor som gör värmepumpen effektiv och miljövänlig. Varvtalsreglering innebär att frånluftsvärmepumpen anpassar sig automatiskt till behovet som uppstår i huset.

Är det en riktigt kall vinterdag innebär det att kompressorn går upp i varv för att värma huset medan den går ner i varv en dag då behovet är mindre.

Bor du i Stockholm och behöver hjälp med installation?

Att installera en värmepump på egen hand är inget att rekommendera, om du naturligtvis inte redan är utbildad energiexpert. Energipartner har varit verksamma i Stockholmsregionen sedan 1984 och hjälpt tusentals kunder med installation och reparation av frånluftsvärmepumpar.

De erbjuder rådgivning och kostnadsfri offert för den som är i behov av installation i Stockholm. Läs mer om hur Energipartner kan hjälpa dig med installation av frånluftsvärmepump IVT.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *