Content marketing – Lär dig använda det

Som marknadsförare är det svårt att inte ha lagt märke till den digitala boomen i allmänhet och content marketing i synnerhet. Content Marketing är dessutom ett fenomen som du gör rätt i att botanisera mer i eftersom det är så unikt, på det sättet att det bidrar till att skapa ett mervärde för målgruppen.

Nu för tiden bombarderas vi med budskap, reklam och marknadsföring nästan vart vi än vänder oss, både medvetet och omedvetet. Till skillnad från traditionell reklam erbjuder content marketing underhållning och information för konsumenterna vilket blir mer och mer betydande, eftersom så många företag slåss om vår uppmärksamhet och det begränsade utrymmet i vårt flöde. Det blir viktigare för oss att verkligen få ut något av det som vi väljer att lägga vår tid på och kan det dessutom hjälpa oss att lösa ett problem eller berika oss med kunskap och underhållning, ja då förknippar vi ditt företag med något positivt. Det kan vara tips, hjälp och guider med anknytning till dina produkter som lätt kan delas på olika plattformar. Det gör content marketing till en effektiv metod för varumärkesbyggande som på lång sikt leder till mer sälj.

Men kom ihåg att lägga ner mer tid och energi på din content marketing – bara för att ditt innehåll finns på sociala medier betyder det inte att det lyckas slå igenom i bruset. Konkurrensen från söta katter och raw food-recept är hårdare än du tror, hur intressant du än tycker att ditt innehåll är. Identifiera därför vad målgruppen vill veta om era produkter och vad ni ska prata om. I det här fallet är det nämligen konsumenten som regerar och genom att ha dem på er sida ökar ni trovärdigheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *