Bli framgångsrik i affärer

 1. Håll en vinnande attityd
  • Vad innebär egentligen framgång för dig? Alla har vi olika syn på vad framgång är. Fundera över vart du ser att du själv är på väg och hur du vill att företaget ska se ut. Rensa bort eventuella tankar som kan orsaka sabotage av din vision. Ju mer levande din vision är, desto lättare kommer det vara att uppnå dina mål. Det som i slutändan kommer att skilja dig från andra är din inställning.
 2. Välj dina kunder med omsorg
  • Välj kunder och gör din research väl om dem. Tänk på vad du kan erbjuda dem utifrån deras specifika behov och vad du kan lösa med din affärsidé. Att nischa dig kan vara en framgångsrik metod. Det är egentligen bara du som sätter gränserna. Kom dock ihåg att hålla dig medveten om behovet skiftar efter varje unikt kundsegment.
 3. Erbjud olika produkter och tjänster
  • Olika kunder kräver olika produkter och tjänster. Allas budgetar ser olika ut, därför ser också möjligheterna olika ut. Ta reda på vad dina kunder eftersöker, samt vad de är villiga att betala för din produkt eller tjänst för att du ska kunna skapa ett unikt värdeerbjudande att erbjuda.
 4. Marknadsför så att det berör
  • Vilka kanaler är relevanta? Hur ser kundsegmentet ut och hur når du dem? Bra marknadsföring är A och O för om din verksamhet kommer att lyckas eller inte. Fundera över hur dina mål ser ut. Det finns massor av olika sätt att marknadsföra ditt företag, som exempelvis genom internet, annonser och artiklar i relevant media etc. Håll din marknadsföring transparent för förtroendebyggande relationer med dina kunder. Så bygger du stabila kundrelationer. Tänk på att appellera till kundens känslor i din marknadsföring.
 5. Skapa smarta och stabila samarbeten
  • Samarbeten är ett bland de mest effektiva sätten att generera vinst till företaget och kan leda till att ditt professionella rykte höjs. En rekommendation är att inleda ett samarbete med personer som kan komplettera den egna verksamheten. Vilket inte kommer gynna bara dig, utan även dina kunder. En win-win situation!
 6. Olika inkomstkällor
  • Det finns ett rad olika sätt för dig att tjäna pengar på inom företaget. Det finns aktiva, passiva samt stående inkomster att ta del av så länge du skapar förutsättningar för det. Är du ny i branschen kanske detta inte är något du börjar med, men är absolut något du bör titta närmare på med tiden. Allt handlar om att skapa system och förutsättningar för det.
 7. Smarta system
  • Det som utmärker framgångsrika företag är att de har koll på vilken typ av verksamhet de bedriver och allt vad det innebär. För att en större verksamhet ska fungera, så krävs det att du och dina medarbetare vet vad ni ska göra samt hur ni går tillväga med det.Att ha ett system innebär kartläggning av hur ni vill att saker ska bli gjorda. Ta för vana att dokumentera vad som görs inom företaget, det kommer leda till snabbare implementering av strategin. Tänk strategiskt i alla moment.
 8. Ta hjälp av andra
  • Till en början gör de flesta i princip allt inom sitt företag, men i och med att verksamheten expanderar är det svårt att hinna med alla delar på egen hand. Våga då ta hjälp av andra, för de kommer hjälpa dig att lyckas. Som en drivande kraft inom företaget ska du se de stora perspektiven och kunna sätta kurs mot nya mål. Att ta hjälp är alltså också en viktig framgångsfaktor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *