Bli en bättre sportfiskare – på YouTube!

Vill du bli en fena på att få napp men vet inte riktigt hur, varför inte kolla runt en sväng på sociala medier för att förbättra dina egna kunskaper?

Det finns ett ökat intresse till fiske från ungdomar vilket kan ha att göra med dess utspridning på sociala medier. Det har blivit lite ”häftigt” att bygga snygga beten, ha rätt utrustning och kläder och ta del av den kultur som har byggts upp kring fiske. Samma typ av kultur som finns kring av sporter (och ja – fiske anses vara en sport).

Att åka ut på en fisketur kan te sig som en stor och utmanande uppgift för den som är nybörjare på ämnet, men det behöver varken vara svårt eller dyrt och precis som med allt annat handlar det om att prova sig fram. Man kan få många goda tips och råd i digitala format som exempelvis youtube och instagram och det finns flera stora konton som kan ge dig både information och handfasta tips om hur du blir en bättre fiskare.

För det kan verkligen vara en djungel därute med alla produkter och fiskeutrustning som finns att välja på. Olika fisketekniker använder sig av olika tekniker. Fiskedrag, bete och vilken tid på dygnet spelar roll för ditt resultat. Men med youtube kan du lätt manövrera dig och slipper känna att du är den som ställer dumma frågor i butiken.

Förr eller senare är det faktiskt en god idé att knalla iväg till en fysisk butik och prata med den som har varit med länge. Sportfiske handlar lika mycket om känsla som om kunskap och ett fiskespö ska kännas rätt i handen. Men tills dess funkar det fint att söka inspiration på youtube och andra sociala medier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *