Beställ en bänkskiva efter dina mått

Bänkskiva

Alla kök ser olika ut eller inget kök är det andra likt. Men bänkskivor finns i alla fall i de allra flesta köken och det finns många återförsäljare av bänkskivor och andra köksartiklar ute på Internet. Det som gör bänkskivor speciellt är att de måste hålla en viss kvalitet, eftersom man lagar mat och spiller och har sig på dem. Så prio ett är egentligen att se till att bänkskivan är vattentät, vilket de allra flesta är i dag. Sedan är det egentligen bara att välja vilket material du vill ha bänkskivan i; de finns ofta i sten, rostfritt eller laminat, samt vilken färg du vill ha den i och om dess hörn ska vara raka eller vinklade. Till sist kan du måttbeställa din bänkskiva så den passar perfekt in i just ditt kök. Hittar du en leverantör som tar emot måttbeställningar och som dessutom håller kvalitén på bänkskivan så har du funnit den perfekta bänkskivan.

Olika material

Materialet laminat är både tåligt och ekonomiskt och kan komma i både sten- och träimitation, men även i enfärgat, högblankt, mönstrat och matt. Det finns något för alla helt enkelt. Just varianten kompaktlaminat är tunt, luftigt, modernt och hållbart, vilket kan göra valet lite enklare.

Materialet sten kan komma som granit eller komposisten. Granit är det absolut bästa naturmaterialet att ha i ett kök och är både hållbar och kräver lite underhåll. Komposisten består av 95% mald sten och resten är bindemedel. Även denna är extremt hållbar.

Till sist har vi rostfritt, vilket är väldigt vanligt i restaurangkök. De är både tåliga och praktiska samt extremt lätta att hålla rena. Bara att välja och vraka bland materialen med andra ord – och glöm inte att se till att måttbeställa den så den passar i ditt eget kök!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *