Allt fler arbetar på sin fritid

394031-laptop-and-tea-cup

Enligt en undersökning som gjorts av Unionen och publicerats i tidningen Kollega, så har hela 1011 personer som arbetar inom den privata sektorn, svarat att de arbetar övertid minst en gång i veckan. En fjärdedel arbetar övertid i snitt mer än tre timmar i veckan. Var femte person uppger att tankarna på arbetet även stör sömnen. En av anledningarna är att ledarskapet helt enkelt inte hängt med när organisationer slimmas och teknik-utveckligen går allt snabbare.

En ny typ av kunskap hos arbetsledare

Enligt Cecilia Fahlberg som är förbundsordförande för Unionen, är det chefen som bär det största ansvaret för arbetsmiljön då denna sätter företagskulturen. Att uppmärksamma den som alltid kommer först och sitter kvar sist är otroligt viktigt. Hon säger också att en del HR-kompetens om exempelvis stress bör finnas på en arbetsledarnivå. Framtidens chefer måste ha en större tyngd i den typen av ledarskap, säger hon.

Avslutningsvis så säger hon att dagens chefer har en väldigt viktig uppgift när det kommer till att hjälpa sina anställda att prioritera när det blir för mycket och ge återkoppling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *