5 saker att tänka på – Konsten att boka kundmöte

Man får bara en chans att till att göra ett bra första intryck. Men hur gör man ett riktigt bra första intryck hos en kund där du inte kan använda dig av ditt kroppsspråk eller en imponerande presentation? Allt du har är din röst och din produkt eller tjänst. För att ta reda på detta har jag pratat med Philip Löthman, som har lång erfarenhet av att just boka kundmöten på telefon inom en rad olika branscher.

— Det gäller att vara välförberedd, de första sekunderna i ett samtal är de viktigaste, säger han.

Med lite övning och tipsen nedan så blir du en stjärna på att boka kundmöten!

 1. Ställ inga öppna frågor som till exempel: vill du att vi bokar in ett möte?
  • Jag har en lucka på tisdag eftermiddag alternativt torsdag förmiddag. Vilken dag passar dig bäst?
 2. Du behöver inte svara på varje invädning som “jag är inte intresserad”.
  • Jag förstår att du är upptagen och har mycket att stå i. Vi kan ta mötet över en lunch istället, passar onsdag?
 3. Våga gå på avslut!
  • Berätta inte för mycket om vad du erbjuder på telefon, utan fortsätt att trycka på vikten av att ni bokar in ett möte. Jag kan berätta mer om tjänsten/produkten under ett kortare första möte. Känner du sedan att du vill veta mer så kan jag skicka dig mer information inför ett andra möte.
 4. Ha tålamod!
  • Det är viktigt att du har tålamod när du ringer och ska boka in ett kundmöte. Är du stressad så hörs det och du kommer istället att boka in färre möten. Var bara lugn och lita på att det smäller snart. Och när det gör det kommer du boka in betydligt fler möten!
 5. Stå upp!
  • Genom att ställa dig upp när du ringer får du mer kraft i rösten och kan använda dig av ditt kroppsspråk. Även om det inte syns så kommer det att förstärka sättet du säger saker på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *